27.04.2016 г., 21:00 ч.

Бежанци 

  Поезия
515 0 1

Стиснати между листите,

между траверса на мислите,

между твърди корици,

драпат стиховете – сирийци.

На границата между войната,

дават си буквите,

за да ги пуснеш в страната,

после си сменят езика,

за една риза и за два терлика.

Накрая абдикират в Германия!

Два стиха останах без послания,

и от тук нататък съдбата е ясна...

От толкова стихове

страната остана безгласна.

© Стела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??