6.06.2023 г., 8:43 ч.  

Бейби, вече си туше 

  Поезия
375 0 0

БЕЙБИ, ВЕЧЕ СИ ТУШЕ

 

 

Тази вечер съм скандално млада,

черпя сили от нощта...

Поръчвам двойно уиски

и не разреждам с леда...

 

Нахакано цигара между пръстите въртя,

поднасям я към устните си бавно

и с нея ще горя...

 

Не съм облечена с черна рокля - 

не е за мене вечното клише...

Аз съм образа на мъжкото момиче,

а ти , повярвай , си "туше"...

 

Застанеш ли веднъж пред мен , 

със слаби зарове ще си, момче...

Стандартни трепети или вълнения - 

благодаря ти, но избягвам от воле...

 

 

В общоприета рамка аз не се побирам -

дяволът калъпа счупил е след мен...

Стилът ми, бейби, авангарден

дълго ще го помниш изумен...

 

Констатираш ли като експерт -

маниерът ми е секси арогантен...

Щом съм киселото грозде 

(и не ставам за десерт ) -

следва да ми лепнеш "кучка" етикет..

 

Сега обърнах ролята на жертвата агнец...

Пред мене твоят номер не мина по конец...

Стандарти (както споменах) избягвам от воле...

И както обещах ти, бейби...Вече си туше...

 

 

 

Десислава Манева - Дема ©️

© Десислава Манева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??