10.09.2023 г., 18:37 ч.

Белег за автентичност 

  Поезия
671 3 4

Ръцете разглеждам-без белези,

кротко положени в скута.
Как да повярвам във себе си?
Отново. Дори за минута.

 

Твърдях, че от кръста на римите
ще изкупя греха ви човешки.
Но целунат от муза в градината
заявих, че е станала грешка.

 

И разбира се сам и ненужен,
останах щом се отрекох
от онази божествена лудост
присъща 
на всички поети.

 

С ръце положени в скута,
не познали своите кръстове,
няма как на света да пробуташ
истории 
за възкръсване.

© Кольо Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??