Вече обръщаш гръб на всичко онова, което беше.
Извърташ очи и сякаш не е имало нищо.
А моите рани кой ще излекува?
Белезите кой ще заличи?
Тръгваш си, чувам как стъпките се отдалечават.
И вместо да е по-светло, става точно обратното.
Небето вижда сълзите ми и ги крие с лъжите ти.
Поне бъди мъж - върни се и кажи, че сгреши.
Но не, ти ще изчакаш да спре да боли, за да оставиш
пресни следи.
А болката остава.
Прегръщаш леко, а отблъскваш силно.
Дишаш тежко, а си тръгваш безшумно.
Но сърцето отказва да разбере колко
погрешен си за мене.
Целуваш други и пак се връщаш.
Не се ли страхуваш, че ще те заменя с друг?
Лято или зима, няма значение, белезите
са все същите.
Близко или далече, боли все еднакво.
Ти си леден и тъй горещ, но
още кръвта ми кипи за теб.
Загубих се да се въртя в този омагьосан кръг.
Старите рани ще зарастнат, но белезите още са там.
© Рокситу Всички права запазени