5.05.2021 г., 21:22 ч.

Бели криле 

  Поезия » Гражданска
216 0 0

Бели криле
 

Не ми прилича стадния модел - 
изразявам се в индивидуалност,
на точно място казвам свойто не

да звучи в цялата пространственост!

 

Преминах през всичките си роли - 
през грешки, обиди и вина
натрупах опит, до една са мои,

чуждите изхвърлих през гърба! 

 

Като хомосапиенс всички сме едно, 
но до Бога всеки стига сам, 
без титли, и богато потекло -
там се стига само със Душа!

 

Ако ме гледат със сламка в окото
и ме хулят за моята прямота -
моля, свалете гредата си от свойто
и я сложете на закона за справедливостта!

 

Тогава ще видят, че са грешници - 
по стълбата нагоре се тълпят, 
а за Чайките мислят, че са смешници -
крилете им са бели и могат да летят!

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??