3.09.2017 г., 20:51 ч.

Беседа с месечината 

  Поезия » Философска, Друга
1110 3 4

Отново беседвах с луната,

когато тя с мен сподели,

че горе, високо в небето

се давила дълго в сълзѝ.

Добави, че горе, до нея,

царувал безкрайният мрак,

но после родил съм се ази,

 и грейнала в миг светлина.

 

Тя с думата „брат” ме нарече.

Добави: „щастлива съм днес,

понеже с теб мъки споделям,

които таях с векове”.

 

 

© Андрей Андреев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??