18.05.2018 г., 21:53 ч.

Беседа с нея 

  Поезия » Философска, Друга
369 0 0

Човешкият свят е в отломки.

Далече зад нас е сега.

За него недей да си мислиш.

Пред себе си имаме враг.

Пред нас е злодеят всесилен, 

успял да съсипе света,

с теб двамата само сме живи...

нима ще сведеш тук глава?

 

Не виждаш ли? Слънцето в теб е,

в десницата твоя блести,

а в моята стара левица,

ликът на луната личи.

Началото в теб е, а краят

на сигурно в мене стои...

и двете враждуващи сили...

ще трябва да сключат днес мир.

 

Не бой се... с теб имаме всичко,

не бой се, не свеждай глава!

С теб нека се хвърлим безстрашно

в последната своя война.

© Андрей Андреев Всички права запазени

Една от творбите, с които участвам в национален студентски литературен конкурс „Боян Пенев”'.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??