21.04.2009 г., 18:55 ч.

Беше бяла пролет 

  Поезия » Любовна
426 0 0

 

 

Беше бяла пролет, чиста и наивна.

Двама с тебе сред люляците свежи

снехме от нас завивката зимна,

че начало ново пак да отбележим.

 

Бе лято ласкаво и падаха звезди.

Плеяди кипваха, в съня унесени,    

от смехове, прикрити в тежките сълзи.

Тълпяха се в очи простори песенни.

 

Бе късна есен - над смълчаните стъгди

потръпна сянка - бледен клен съблечен.

И хоризонтът свъсен сякаш се стъкми

да търси в лятото несвършилата песен.

 

И в зима вълшебна от преспени слова,

когато студът е сковал бреговете,

се спуснах като нежна ручейна река

с мислите лазурни да ви посетя.

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??