Дали беше любов, или само копнежност?
Дали беше надежда, или само тъга?
И дали беше сън, или тихо убежище
моят път към звездите, сгушен в твоето "Да"...
И дали бяха птици онези минути,
във които животът се побираше цял...
После - думите, казани тихо. Нечути.
Спотаени удобно под небрежния шал.
И дали беше приказка, или само гротеска...
Аз не помня дори от какво оживях...
Тебе вече те няма, но остави в сърцето
разпилени пътеки от горчив звезден прах.
© Бианка Габровска Всички права запазени