18.10.2017 г., 0:05 ч.

БЕЗ... 

  Поезия » Любовна
342 0 0

БЕЗ...

 

Безславно ще те напиша,
/всъщност описва ли се любовта се питам,
когато в бреговете ти се блъскам/,
ще те напиша с думи, които ме режат,
като ръждясал, пречупен от времето нож.

 

Безропотно ще те последвам,
/всъщност следва ли се вятъра, да питам,
когато пътят се губи в облаците/,
ще те следвам с крила, поникнали от обич,
като изгарящ душата ми въглен.

 

Безмислено ще те слушам,
/всъщност слуша ли се изгрева, да питам,
когато музиката се е сляла със въздуха/,
ще те слушам с кожата си сляпо,
като настроено пиано в ръцете на виртуоз.

 

Безуспешно ще те забравя,
/ всъщност съществуваш ли вече, да питам,
когато все те няма и все липсваш/,
ще те забравя с мисълта си,
и ще повтарям всеки ден на сърцето си,
че не съществуваш!

 

Диана Димитрова

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??