5.08.2007 г., 11:28 ч.

Без теб 

  Поезия
602 0 0

Без теб

 

Под черната сянка

на здрача познат,

седнали на седянка,

песен пеят денят и нощта.

И в таз черна сянка

ти бавно изчезна.

Аз очи заворих и сама

потънах в твоята бездна,

която безпощадна

от мен те отнема

и тиха и хладна,

пак песен леко подема.

Но аз ще те върна

пак в моите длани,

отпиеш ли вярност

от моите кървави рани.

И в черната сянка

на твоите мисли,

седнали пак на седянка,

са дните предишни.

Във тях те търся аз

след всеки минал залез.

И в тях пак виждам нас,

сред спомена дълбоко пазен.

Но на тебе съм вярна

и в твоите палати

крилата си отпуснах,

уморена от дните познати.

И света сама да съзирам

не мога и в утрото светло

без тебе бавно умирам,

пак заспала в мойто легло.

© Преслава Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??