Стоим аз и ти
под небето със звезди,
в джоба нямаме пари,
но сърцето ми за теб гори.
Стоим в нощта
под цъфнала липа,
гледаме се в очи и мислим:
,,Как да спечелим пари?"
До нас реката шумоли,
а ние нямаме пари.
Свирят китари,
но няма и цигари.
Макар и без пари,
обичаме се аз и ти.
Така е днешно време,
но някой им не дреме.
© Мария Ботушанова Всички права запазени