27.06.2017 г., 19:50 ч.  

Безбрежие 

  Поезия » Строги форми
439 0 1

БЕЗБРЕЖИЕ

 

Кораби от щастие прелитат

над обезумелите вълни...

Бурята платната им пречиства

от недостижимите мечти.

 

Непростен, безгласен и далечен

е брегът, останал без звезди...

Пее вятърът греховна песен,

дъжд по реи скърцащи плющи.

 

Гонят корабите хоризонта,

мамещ ги със непокорна власт...

Няма връщане назад, ни болка –

всичко е безумие от страст.

 

Мълнии разстрелват тъмнината,

стенат от безбрежие платната.

© Симеон Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??