31.10.2007 г., 8:51 ч.

Бездомие 

  Поезия
1087 0 17

В света на сенките -

всяка струна е удар камбанен.

В света на мъртвите -

капка кръв е предвестник за клади.

Разсечени мигове -

като лица на безмилостни воини.

Тътнеж. Изригване -

галоп на души през полето.

Бездомни.

 

Живеят степите.

Където слънцето слива се с вятъра.

В света на сенките -

разпъват конници жилави шатрите.

В света на живите -

онази кръв на бездомници блика...

Рисуват гривите

на конете

по хребета на светлика...

Потъват годините,

в тунела на времето бясно препускат.

Навръх... Родината.

Която техните внуци...

напускат...

 

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??