В света на сенките -
всяка струна е удар камбанен.
В света на мъртвите -
капка кръв е предвестник за клади.
Разсечени мигове -
като лица на безмилостни воини.
Тътнеж. Изригване -
галоп на души през полето.
Бездомни.
Живеят степите.
Където слънцето слива се с вятъра.
В света на сенките -
разпъват конници жилави шатрите.
В света на живите -
онази кръв на бездомници блика...
Рисуват гривите
на конете
по хребета на светлика...
Потъват годините,
в тунела на времето бясно препускат.
Навръх... Родината.
Която техните внуци...
напускат...
© Катя All rights reserved.