19.08.2014 г., 22:49 ч.  

Бездомна душа 

  Поезия » Философска
471 0 2

Заспива до капчука уморена

Разплакана, обидена и  наранена.

Подпряла мъката си до стената

Където и да почука, затворена вратата.

 

Бездомната душа витае

Моли се за помощ, никой  не я знае.

Върви сама и лута се, нехае.

Като куче иска да излае.

 

Пробудена дали ще се покаже или

Мъката до край ще я размаже.

Прецапва боса, бяла и осиротяла.

Душа под наем, чужда, онемяла.

 

Моята душица от мене се е скрила.

Не ще да съм щастлива.На онзи брод

отива, където гарванът я чака.

Те имат среща за разплата!

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Душата всекиму е свята,
    без нея няма да вирея,
    почитай я дори така,
    че винаги със нас е тя!...
  • /Заспива до капчука уморена
    Разплакана от облаците ,наранена./
    Много трогателен стих ,докостващ не само сърцето но и всички душевни терзания!Поздрави!!!
Предложения
: ??:??