БЕЗДОМНОТО КУЧЕ
Едно бездомно куче?
Нима? Къде? Без вход?
И кой парите смуче
от бедния народ?
Един народ бездомен?
Къде? Нима? Сега?
Какъв е този грях огромен
да бъдем вечно в нищета?
Една бездомен пес,
пореден хилав албинос?
А някъде се лее песен,
отнякъде безмитен внос...
.
Едно бездомно куче
върви от Онгъла насам.
Какво ли може да се случи?
Да бъдем племе?А народ? Не знам...
© Хари Спасов Всички права запазени