Oct 20, 2022, 9:17 PM  

Бездомното куче 

  Poetry
541 2 0

БЕЗДОМНОТО КУЧЕ

 

Едно бездомно куче?

Нима? Къде? Без вход?

И кой парите смуче

от бедния народ?

 

Един народ бездомен?

Къде? Нима? Сега?

Какъв е този грях огромен

да бъдем вечно в нищета?

 

Една бездомен пес,

пореден хилав албинос?

А някъде се лее песен,

отнякъде безмитен внос...

.

Едно бездомно куче

върви от Онгъла насам.

Какво ли може да се случи?

Да бъдем племе?А народ? Не знам...

© Хари Спасов All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??