15.12.2018 г., 1:29 ч.

Бездъховно 

  Поезия » Друга
471 2 1

Блаженни мастилените духом
и техен пророк
избелелият лист е...

Несъгласието отпива вместо себе си
и се просва на пътя
Аз от тук не минавам
(шепне птичия хор от задния двор)

Пристрастена мъгла
Пустота
Изсъхнал кестен
до празен кашон
(аз не ви виня смее се пръстта и хлипа)

Вече е късно
Затваряме
(когато късно стане
всички сте отворени
намига ми утрото)

Да да ама и вчера също ми беше късно
(абе нищо ще си намериш нов ред
или триеточие)
Абе да но нещо не ми се вярва
братле
Твърде още съм силен
силен
силен
силен
зашумя перуниката

Твърде още съм млад
млад
млад
млад
прокапаха листата

Твърде още съм влюбен
влюбен
влюбен
влюбен
заскита се вятърът

и твърде още нехая
нехае
нехае
нехае
изсъскаха гладни очи

Несъгласието се размърда
в съня си
и изглади усмивка

 

27.11.2007г.

© Донърджак Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вино... вино... вино...
Предложения
: ??:??