13.06.2013 г., 12:40 ч.  

Безгрижно 

  Поезия » Любовна
841 0 6

 

Отворила съм се към тебе,

подобно морска раковина.

Невинна, крехка като бебе,

от шепите ти пия вино.

Леглото ми от снощи помни

дъха ти, смесил се със моя.

Под жълто-розовите стомни

на залеза, аз станах твоя.

Часовникът тиктака, буден,

а делникът – гладник, те лапа.

Сънят ми те изпраща муден,

безгрижни спомени нацапал.

Сега те чакам да се върнеш

и да изплуваш сух от мрака.

В прегръдките ти да се гмурна,

като граблива, мокра сврака.

© Лилия Кашукеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??