26.08.2019 г., 11:58 ч.

Безлуние... 

  Поезия » Друга
240 2 3

 

Безлуние...

 

Кой отмъкна Луната

и остави нощта

сиротá в тъмнината

да тъжи в самота!?...

 

Пътник нейде замръкнал

влачи гръб уморен

даже Вятърът млъкнал

в тъмнината съвсем...

 

... А далече, в морето

и самотен моряк,

здраво стиснал въжето

да се взира за бряг!...

 

Всички фарове в мрака

злобно, кой угасѝ?...

И коварно моряка

дебнат с гибел скали!...

 

Похотливи Сирени

ли, но във плен на страстта --

пак с мъже уморени

ще лудуват в нощта?...

 

А дори и звездите

някак тъжни са днес:

мигат сякаш сърдити

без душа, без финес!...

 

Вятър облаци яхнал,

като черни коне

с мълнии ги обяздва

във безлунно небе...

 

Няма лунни пътеки,

нереални в нощта

с обещани на всеки

фантастични неща...

 

... Кой да питам: „Къде е

днеска лунният чар?...--

щом и Господ немее

гузно в своя олтар...

 

15.07.2017.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??