20.09.2017 г., 11:52 ч.

Безмълвие 

  Поезия » Гражданска, Свободен стих
325 0 2

Не е безмълвна самотата.

И никога самотникът не е един.

Не е мълчание или смълчаност.

Не е затихнал вятърът. И слънцето

в него не угасва.

Плътта в огъня и в  забрава

никога във въглен не се превръща.

Тишината никога не ражда тишина.

Живота не умира в живот, когато

самотникът възкръсва.

Нежност не стои в окова.

Ручеи поемат мелодията нова.

разлива се самотата и облива.

Слънцето и радостта в живота

тялото покрива.

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??