Не е безмълвна самотата.
И никога самотникът не е един.
Не е мълчание или смълчаност.
Не е затихнал вятърът. И слънцето
в него не угасва.
Плътта в огъня и в забрава
никога във въглен не се превръща.
Тишината никога не ражда тишина.
Живота не умира в живот, когато
самотникът възкръсва.
Нежност не стои в окова.
Ручеи поемат мелодията нова.
разлива се самотата и облива.
Слънцето и радостта в живота
тялото покрива.
© Йонка Янкова All rights reserved.