29.11.2016 г., 11:38 ч.

Безмълвна поезия 

  Поезия » Друга
409 0 4

Поезия е мълчаливата сълза
и бучката във гърлото е стих,
капчица от наранената душа,
задавен стон и вопъл тих.

Щом думите са незначителни,
не стигат до слуха дори,
очи разплакани са поучителни,
стих без думи в тях гори.

Не знаеш ли мълчанието да четеш,
а думите болезнено докосват,
само с поглед ще ги разбереш,
и ще ти проговорят без въпроси.

Поезия безмълвна е жената
в живота всеки жест и чар,
частицата на Бога от душата,
най-висшият Вселенски дар.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??