25.04.2020 г., 18:21 ч.  

Безрога порода 

  Поезия » Гражданска
411 1 7

Историята ни – безрога крава,
поклащаща  пресъхналото виме,
прежѝвя времената, като плява
и дава на безименните име.

 

И кротка е и паметта ѝ къса,
и пълни си бездънните стомаси.
Понякога капистрата си къса,
но винаги с халка е на носа си.

 

И следва бика, стадото водача,
сред тръните, дори трева да няма.
Покорно на рогата си закача,
какво да е, но шареното знаме.

 

Все някой като мене се вбесява
и даже позволява си да пита.
Породата ѝ просто е такава –
даде ли млякото, котлето рита.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??