1.11.2007 г., 12:35 ч.

Безсценарийно 

  Поезия » Друга
821 0 25

Сценично се разминахме със ролите,
с размазан грим, едва не се познахме,
а репликите си прикрихме зад декорите
и безсценарийно с живота си играхме.

 


Публично екзекутирахме съмненията
и труповете им заровихме в различност,
прегракнали, замлъкнаха ни извиненията
и пресякоха се в точка на критичност.

 


А режисьорът ни двулично се усмихваше,
с ехидно пламъче в безкамерните му очи
и децибелно в полугласното затишие,
във стената многоточието ни се разби.

 


Драматично си разкъсвахме завесите -
от тях се губехме във мисли неприбрани
и с мимиките си радвижихме безжестието
на думите, в изричаност - криворазбрани.

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??