6.06.2024 г., 12:58 ч.

Безсилие 

  Поезия » Философска
92 0 0

                                                                                        /по действителен случай/

 

 

Не знам къде живея..

Луд ли съм?

Ту плача, ту се смея.

Май съм на съседната планета,

и гледам как Земята крета.

Или пък, във сивото море,

сред сивата мъгла се нося.

А сивото небе ме гледа 

все едно съм просяк..

Като удавник, предал се на вълните.

А акулите нехаят, от нещастието ми сити.

Нямам воля, нямам и желание.

Животът е за мен мъчение,

животът е страдание.

Да можех да го подаря на друг,

от него да се отърва.

Но, уви, ще се удавя тук !

 

 

 

© Живко Делчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??