6.07.2008 г., 7:01 ч.

Безсъници 

  Поезия » Философска
557 0 10
Нашепват устните ми приказки
от бъдещето проектирани.
Очите ми са позив истински -
гмуркачи паметно невидими.
От синьо и море са стъкленици,
в тях сбрали моите безсъници.
Преместват и ме вписват другаде,
вменяват ми тоз свят невидим,
безцветен, евтин, прозаичен,
без дума, без език ритмичен,
и смесват ми реалност без илюзия -
несвойска почва за прелюдия...
По навик повече , отколкото по другост...
По ръб на равновесие ли или лудост?...

Емоции и случване, без сън обричам,
на бавни глътки тръпчиво отпивам...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??