13.12.2018 г., 9:12 ч.

Безсъние 

  Поезия » Друга
264 3 2

Сън - не, не се сънува.

Блян, достигащ до себеотрицание.

Копнеж, мечтаещ реалност да бъде,

но не ще се осъществи.

 

Деградация до себе разпадане.

Притъпено чувство на илюзия.

Сън, сънуващ сам себе си

в друго време и пространство.

 

Очите търсят.

Не прикриват неразбраното съществуване.

Трудно е. Да събереш раздробеното

същество в едно цяло.

 

Сън - не, не е.  Очите искат да бъде.

Блян, мечтаещ реалност да стане; илюзорно желание.

 

А това е просто безсъние.

Кошмар в будно състояние.

Деградация до себе разпадане.

Прикриващо осъзнатото съществуване.

 

Но това е просто безсъние:

в една човешка, полужива душа,

която не ще намери покоя

който чакаше до сега.

© Нина Чалъкова Всички права запазени

Вдъхновено от песента на Katatonia - For My Demons

 

# https://www.youtube.com/watch?v=1Clhn-vI4yE

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Гаврил! Хубаво е да го чуя.
  • Силно! Хареса ми формата и философското съдържание!
Предложения
: ??:??