Настане вечер,
слънцето залезе пак.
Градът потъва в сън, унесен,
с него в мен "изгрява" мрак!
Като сянка бавно си проправя път
злокобна мисъл, после две;
реки от страхове като потоп потичат;
няма сила в мен, която да ги спре!
Сърцето бие учестено,
тревогата расте!
Съдбата взела е вретено,
поредния кошмар преде!
И ето, че на дъното съм вече,
удавник в собствената си тъга.
Искам да извикам помощ, моля,
но съм сам, потънал в нищета!
И тъй, минава всяка вечер!
После слънцето изгрява пак,
но денят не е по-малко лесен,
щом довечера отново ще настане мрак!
И ден след ден, нощ след нощ,
заспивам в страх и в страх се будя.
Но нещо липсва вътре в мен!
Дали се будя същия, се чудя?
Не мога повече така, прости ми,
инак ще угасна!
Но каква ще е цената, която ще платя?
От кошмарите ми по-ужасна?
На душата може би олекна,
но сърцето плаче с кървави сълзи!
Тоз товар вовек ще нося, ако грях е,
че видях теб аз, каквато си!
© Nebula Всички права запазени