30.07.2009 г., 0:07 ч.

Безтокова жалба :) 

  Поезия » Хумористична
671 0 15

 

Поглеждам - няма никой пред компютъра.

Най-после ми дойде и мен редът

сред пишещите братя да се гмурна

и да се кефя, докато чета.

 

И тъкмо влезнах – опаа, спряха тока.

Кога ли съм била и аз с късмет?

То, куцото като удари кьоравото,

в девета глуха му търси билета.

 

И всички коментари от главата ми

изтриха се като студентски знания

(пред изпит). А пък в тъмнината

изпразни се компютърът от съдържание.                            

 

Навънка мрак... Звезди и къс луна.

Обаче крайно светлонедостатъчна.

Заръфаха я кучетата с  гняв

(навярно в тъмното не виждат котараците).

 

А как ли някога, във стари времена,

е баба ми живяла без компютър?

Без телевизор, фризер, в тишина

край пламъка на свещ, в ръка със хурката...

 

Горката аз... Една свободна вечер.

И този мрак... И тази тишина...

Добре, че междувременно просветна

и вече няма за какво да съжалявам...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??