Открих безброй неща,
но други не успях.
Повярвах в чудеса,
превърнах се в прах.
След всеки ден
идва и нощта.
Живях с мечти,
бях чист и плах,
опитах смъртен грях,
но не успях в този
свят да бъда който бях.
След всяка радост
пак идва страх,
и дали след мен
ще дойде някой друг.
Безумен кръговрат
в един обречен свят.
© Никола Петров Всички права запазени