7.02.2014 г., 0:13 ч.

Безумието на войните 

  Поезия » Гражданска
602 1 0

Рушиш, убиваш... за какво?!?

Деца пищят и майки страдат...

Кому е нужно и защо...???

Сърце се пита тъй тревожно...

 

Сирийци ,сърби... и вси народи,

натискани отвън безумно.

Да рушат и късат без жал,

кой право им е дал...?!?

 

Христос дойде с любов на земята,

да пълни с милост и блага сърцата!

Душите искат мир и радост

и правда от ранна младост!

 

Кой погазва всичко това?!

Кой иска да властва, да носи беда?!

Кой пренарежда свят и народи,

кой ни прави бедни роби?!?

 

Безумци световни, защо?!?

Всеки има народност, потекло...

Безумци родни и вие защо???

Сринахте народа ни, безумно...

 

За друг живот жадувам,

за правда и Божи ред!

Тогава ще сме дружни

и ще тръгнем смело напред!

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??