1.08.2021 г., 22:39 ч.

БГ пастирът 

  Поезия » Друга
435 6 6

 

 

Той иска говедата пак да пасе
и дялка си новата гега.
Но има вид вече на болно прасе
и нищо не става от него.

 

Говедата ясно, че пак виждат зор.
Но те затова са говеда.
Кошмар е да ринеш Авгиев обор
и правиш любов с людоеди.

 

Така, че не мога аз нищо да дам.
Храна за мучащите нямам.
Превърнаха в кочина Божия храм
и гащи развяват за знаме.

 

Стадата са гладни, пастирът - простак.
Аман от пастири - простаци!
Да бягаме бързо от този батак, 
където и гарги не кацат.

© Ради Стефанов Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??