19.06.2012 г., 12:16 ч.

Библия 

  Поезия
641 0 6

 

Ако бях монах, щях да имам Библия,

томче светлина в двете си ръце,

сутрин да чета, вечер да прелиствам,

вечно и добро откровение.

 

Но не съм монах и си нямам Библия.

Друго имам тук, в двете си ръце,

сутрин го чета, вечер го прелиствам

и душата ми става на небе.

 

То е Павел Матев, мека книжка стихове,

томче светлина в двете ми ръце.

Всеки е монах, всеки има Библия,

но му трябва знак, за да разбере.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??