25.01.2018 г., 13:15 ч.

Бих се преродила 

  Поезия » Философска, Гражданска
301 0 2

Бих се преродила в стихотворна реч,

изпълнена със приказни слова,

борейки се, стигайки далеч,

водейки свещената война

 

срещу опетнилите езика,

дето мъдреци се назовават,

свикнали, превърнали го в навик,

врели-некипели да разправят.

 

Бих се преродила, де да можех,

колко благозвучен ми се струва,

място в най-високо ложе

с глупостта ми се сбогува.

© Виктория Тасева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • “В началото бе словото.." - какво по-лошо от това да не съумеем да го опазим чисто и неопетнено! Поздравление, Виктория за този стих!
  • Суперрр....
Предложения
: ??:??