15.09.2013 г., 12:02 ч.

Бисер 

  Поезия
1868 5 24

 

Да сложим шепа върху шепа,

по-тежък аз, по-фина ти,

и много нежно и полека

във миден жест да ги слепим.

 

И нека в тази топла мида –

частица "аз", частица "ти" –

да крием любовта си тиха,

да пазим бисера си чист.

 

Че туй е зрънцето ни свято,

с което аз – с което ти –

сме посадени на земята,

за да поникнем и родим.

 

И много нежност ще ни трябва

за цял живот, за цял живот...

а може би и по-нататък,

когато още е любов...

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??