14.07.2009 г., 11:34 ч.

Бисер 

  Поезия » Философска
433 0 13

Бисерни сълзи се ронят,

от изгрева нежен омаен.

Дай ми, изгрев,

ти едно-едничко

зрънце бисер,

да го превърна

в безброй малки,

искрици живот.

За да даря

хиляди хора

с живот небесен,

                    чуден,

                    омаен,

и във всяко човешко

                    същество

да затрепти по една

                    искрица,

в три неща свързана,

вяра - път велик,

любов - живот омаен,

надежда - истина велика.

Да се сгреят човешките

                    души

от бисер велик,

                    нежен,

                    омаен,

от БОГ сътворен.

 

 

94 г.

© Сириус Надежда Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??