5.08.2007 г., 21:02 ч.

Бити птици (Призма 43) 

  Поезия
847 0 3
"Битая птица"
 Надпис върху замразените
 бройлери  за износ в СССР


Бити птици

Не останахте много...
Наистина.
Двама блестят като сол.
Пречистена.

Високо двама - в "Лазур".
С парно.
В София - двама. В бедност,
но вярни.
*
Така се изнизват -
по тек на година -
Другарите мои
от детството синьо.

Оставаме само
съ - ученици.
Звучи ми точно
като "бити птици"!
*
Не останаха много.
Наистина.

15 Март 2004, Ломбо Есте.

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??