20.11.2005 г., 23:34 ч.

БИТИЕ 

  Поезия
846 0 3

БИТИЕ

 

В кофата, пълна до горе със смет,

честичко бъркам – тъй, за късмет.

Всичко си има. Тя е един

малък, добре зареден магазин.

 

Често намирам по някоя блузка.

Сутрин, обаче – безплатна закуска.

Вестникът също от там си набавям.

Как ви се струва? Не е ли забавно?

 

Ядеш кроасан и четеш новините,

как се повдигат нагоре цените.

Мен, господа, пък, какво ли ми пука?!

Аз пазарувам ей тук – от боклука.

 

Ако сте гладни – сега е момента.

Хем ще побъбрим за парламента.

Че то само котки дръгливи, и кучета

чакат зад мен и сърдито скимучат.

 

Уж не разбират, тяхната вера:

даже и те са против премиера.

Ако им падне, биха го яли,

ама едва ли, ама едва ли!

1996 г.

Добрич

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??