12.10.2019 г., 18:33 ч.

Битие́... 2... 

  Поезия » Философска
222 1 1

Битие́... 2

 

... но де́ ли се дяна Оная

изгаряща страст по нощи́те!...

И аз ли старея – не зная!...

– Или́ пък стареят Звездите?...

 

А исках Безкрая да стигна,

дори и зад него оттатък...

Съдбата веднъж ми „намигна“,

но беше, за жалост, за кратко...

 

А имаше страст обая́телна

във толкова но́щи безсънни!...

И дива любов, очарова́телна –

пак малко преди да разсъмне!...

 

Не зная какво да си мисля:

дали́ и мечтите умират!...

И аз ли старея наистина,

щом Времето вече не спира?...

 

Но имаше дни, във които,

а можехме, и да го спираме,

и бяха тогава Звездите

безсмъртни, дори и ги стигахме...

 

В моменти, когато ни грабваше

страстта във обятия жадни,

какво ли там друго ни трябваше

във лудия шанс да сме млади!...

 

... Живота бе само:Начало“ –

за „Край“ и не мислехме даже!...

 

... а от всичко до днес оста́нало:

старея ли кой да ми каже!...

 

12.10.2019.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??