18.12.2023 г., 8:44 ч.

Битова рапсодия 

  Поезия » Строги форми
178 5 9

БИТОВА РАПСОДИЯ

 

Каляваме се – в трудности и битки.

Понякога те мразя – до полуда.

И трудно с битовизмите привиквам.

Но страх ме е – до смърт! – да те изгубя.

 

Разпадат се крилете в гардероба –

достатъчно – навярно – съм летяла.

Кое измерва дългата ми обич?

Страхът ли от възможната раздяла?

 

Ти по-добре не искай да си тръгна,

защото като бент ще се отприщи

гневът, у мен стаяван много дълго.

 

Раздухвам в шепи парещия въглен,

простила съм и в спящото огнище

дано успея огън да ти стъкна.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??