14.04.2013 г., 16:36 ч.

Битовизми 

  Поезия » Друга
389 0 3

 

 

Два часа за изложба, малко поезия, чаша вино

и усмивки с познати…

После - децата, жената, къщата - и

току виж – дошла неделята.

Вечно бързам, без почивка,

време нямам за остаряване.

Дълъг е булевардът пред мен,

накъсан с много неравни пресечки…

 

Затворени вечери

в спорове, хапчета телевизия,

в кратки войни с бегли проблясъци -

без победени…

Уют, изграден върху пясък,

а отдолу - точат ръбове мидите,

готови – идилията на постелята

да разкъсат на спомени…

 

 

 

Красимир ЧЕРНЕВ

 

© Красимир Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Уют, изграден върху пясък,
    а отдолу - точат ръбове мидите,
    готови – идилията на постелята
    да разкъсат на спомени…"- Страхотно!!!
  • Уют върху пясък.И цели два часа отделени за душатаПохвално и стилно!
  • Истинско и силен завършек!!!!!
Предложения
: ??:??