16.06.2018 г., 16:02 ч.

Битовизми 

  Поезия » Хумористична
458 3 13

                 Мисля днес да пиша Ода

                 за съдбата на народа.

                 Вземам папка, химикали,

                 тихо в кухнята се свирам.

 

                 А жената бодро влиза...

                 Свойта участ веч разбирам.

                 "Тука днеска ще се готви!

                 Стига с твойте щуротии!

 

                На писател все се правиш.

                Дай тигана от килера!

                И черпак да не забравиш,

                два домата и пипера.

 

                Сядам най-накрая морен,

                търся дума с хубав "корен".

                Щом ще бъде славна Ода,

                там герой ще е народа.

 

                Губи ми се важна рима.

                "Дай да проснеме килима!"

                Как да стане с "планина"?

                "Виж тавата с мусака!"

 

                "Идвай тука! Бъркай лука!"

                А съм кротък по природа...

                "И да хвърлиш днес боклука...!"

                Спирам! Свърши мойта Ода!

                

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??