8.06.2008 г., 10:02 ч.

Бившата муза 

  Поезия
581 0 9

Довлече Янтра труп...
       - май женски беше...
Ранена муза, бледа и студена!
     Главата си разбила във стената...
                   поредната стена...

Познавах я,
         усмихната летеше,
обикнала сърцето на поета.
     От щастието, вселило се в нея,
                     струеше светлина...

Стоях смутено.
        Виждах във косите,
довчера дивни, кал и мръсотия.
     Крилата и лежаха вкочанени,
                      а в пръстите - цветя.

Навярно бе
         решила да закити
поета с тях... стена от безразличност 
     я смаза и отхвърли неразбрана!
                      Небето пропищя...

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??