19.11.2020 г., 0:42 ч.

Бизнесът на село 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
898 1 1

Бизнесът на село

е… народно дело

патки, пуйки и кокошки

чушки плодови овошки

сливи, дини, патладжан

гръб от работа съдран

а изкупната цена

става само за гувна

и за мъничко ракия

вечер в кръчмата да пия

със зелена хрупкава салата

чувстваш на природата благата

късно вечер лягаш ти

цяло село сладко спи

лягаш със надежда

си приспан от миризма говежда

но сред нощ една лисица

хвана в курника ти птица

само купчина пера

са останали сега

А, какво, магарето умряло

не мисли че е заспало

биволът е счупил крак

страда кравата от рак

Вече нямаш и дори овен

сиромах жестоко ощетен

тъпо гледаш надалече

времето на бизнеса изтече

все едно тъка нехаеш

сам си гроба твой копаеш

че едва под рохката земя

чака твойта свобода.

© Клажер от Килиджевци Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аз пък с всички сили избрах да съм селянка И вече за нищо на света не искам град. Което си написал, верно е! Но за всяка гад си има "препарат" :Р Новото киберпоколение селяни ще се справи. И се справя!
    п.с.: В момента за първи път в живота си правя сирене
Предложения
: ??:??