19.03.2021 г., 8:59 ч.

Благодаря 

  Поезия » Любовна
553 1 3

Не ми е нужно име, щом -

за теб съм верен рицар, бял.

Сърцето ми за теб е дом,

светът ти в него съм побрал.

И не случайно съм избрал

да бъдеш моя Муза ти.

Аз имах някога мечти,

надеждата ми изгоря.

Но ти сега ме възроди

и за това... Благодаря!

 

Не се опитвам крадешком

да бъда твоя идеал.

Ти имаш тайни и със взлом

да вляза в тях, не бих посмял.

Веднъж пред тебе обещал,

не търся полза и следи

от същността ти... Ах, прости,

сгреша ли с нещо... По- добра

към грешките ми ти бъди.

За прошките... Благодаря!

 

Не питах магът- астроном

чрез теб какъв е моят дял.

Във теб се влюбих мълчешком,

че в теб съм себе си познал.

О, всичко аз не съм ти дал,

защото малко искаш ти.

А как душата с плам дъхти,

бленувам да ти я даря,

че пътя й ти освети.

Обичам те... Благодаря!

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??