13.10.2017 г., 11:02 ч.

Благодаря ти, Боже! 

  Поезия
1065 2 13

Благодаря ти, Боже, че родих се тук!

Благодаря и за времето, което ми избра!

Само тук можеш да чуеш оня звук,

неземен! Сякаш от земните недра!

Тук свирил е Орфей! Музика небесна!

Пред теб умът немей! Трябва да съм честна!

Няма като теб, Родино! Няма и такъв народ!

Толкова път изминал! Надживял и своя гроб!

За туй историята ти преиначават!

За туй героите си присвояват!

За туй приспиват родовото чувство!

Да унищожат величието ти е веч изкуство!

Но няма как да се получи!

Божественна си! Историята учи!

А кой успял е да убие Бог?

Това е най-важният за днес урок!

Благодаря ти, Боже, за моята Родина!

Аз няма никъде от нея да замина!

© Маргарита Ангелова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз съм българче »

11 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??