3.10.2022 г., 13:05 ч.

Благодат 

  Поезия » Любовна
696 2 7

Благодат


Животът ми ще влезе в есента,
а някой ден и в старостта...
Плахо търсих ден след ден -
трошица нежност и за мен.

И ето - по-различна есен -
сякаш  романтична песен.
Едва пристъпвам в унес тих -
нощем редя стих след стих.

Господи, каква е тази благодат!
Не е ли грешка - жест неосъзнат!
 
С красота си шепите напълних -
с нежност - душата си препълних.

 

...За себе си не искам изобилие -
любов не може без усилие...
Щастлив съм, че искрица ме огря -
слънцето на нямащите ще даря.

© Кирил Тенджов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »

29 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??