23.11.2007 г., 17:33 ч.

Блажени са... 

  Поезия
883 0 3
Блажени са бедните духом,
защото светът е парична единица в техните ръце...
Блажени са и плачещите...
Сълзите им са невидимо... Незначително море..
Блажени са и тези, на които сърцето им в пороци и грехове всеки миг тупти...
Защото утре ,когато се събудят, вселената около орбитата на тяхното велико Аз ще се върти...
Блажени са крадците във всеки град...
Ръцете и умовете ламтят за всеки дом богат...
Защото в гроба ще отнесат всяка сума, всеки скъп предмет...
Блажени са повърхностните хора,
защото техният основен най-голям проблем е как гримът им е нанесен...
И как желаят нов тоалет...
А бедните деца навън се влачат... Без шал и шапка...
С протъркани от студ обуща и не знаят що е чудото, наречено каскет...
Блажени са неблагодарните богати... И забравилите Бог...
Защото светът е тъй устроен...
В този век суров...
Колкото си по-греховен,
толкова си по-чут и по-висок...
А умиращите хора...
Една-единствена надежда ги крепи...
И истински блажени са сърцата...
Защото в душата им доброто... Към вечността и рая ще ги извиси...

© Марина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Невероятно е.Нямам думи,докосна всяко кътче от душата ми!Браво и пълно 6.
  • За жалост живеем в такова общество,където парите дават блаженство,за сметка на нравствените категории,които се обезличават!Хубав стих!
  • Страхотнен стих, браво!!!
    Имаш шестица от мен!
Предложения
: ??:??